10 σύγχρονες ιστορίες κόμικ του Spiderman για να μπει καλά το 2019

Με αφορμή την κυκλοφορία της animated ταινίας Spiderman: Into the Spider-Verse και του trailer του Spiderman: Far From Home, πήραμε την απόφαση να γράψουμε για τις 10 αγαπημένες μας σύγχρονες ιστορίες κόμικ του Αραχνάκια.

Τι εννοώ με το σύγχρονες; Ο Άνθρωπος Αράχνη κυκλοφορεί στις σελίδες κόμικ από το 1962 και μετά, οπότε αν παίρναμε τις καλύτερες του ιστορίες από τότε, α) πιθανότατα να μην τις γνωρίζαμε όλες, και β) το άρθρο αυτό θα τελείωνε τον Ιανουάριο του 2032. Οπότε περιοριστήκαμε στις καλύτερες ιστορίες του από το 2000 και μετά. Το υλικό έχει παρθεί από τις δύο κύριες σειρές κόμικ του Spiderman τις τελευταίες δύο δεκαετίες, Ultimate Spiderman και φυσικά The Amazing Spiderman, καθώς θα γίνει αναφορά και σε ιστορίες εκτός σειράς.

Ας ξεκινήσουμε από το Ultimate Universe και κάποια απίστευτα story arcs που μας χάρισε ο Brian Michael Bendis (BMB) με τα εκπληκτικά σχέδια του Mark Bagley, που έμεινε μαζί σε σχεδόν όλο το run της σειράς.

Power and Responsibility

Επιτέλους ο Spiderman εχει σωστό origin! Θα μου πείτε τι κακό έχει το Amazing Fantasy #15; Τίποτα, θα σας απαντήσω, απλά το origin του υπερήρωα (δάγκωμα από αράχνη, θάνατος θείου Ben, δημιουργία στολής και εκτοξευτών ιστού) διήρκησε μόνο 10-15 σελίδες. Εδώ, ο θείος Ben έχει χαρακτήρα και φαίνεται ο σοβαρός ρόλος που έπαιξε στην ζωή του Peter, πέρα από την γνωστή σε όλους μας ατάκα “You are a wizard Harry” “With great power come great responsibility”. Επίσης, βλέπουμε τον Peter να διασκεδάζει με τις δυνάμεις του, να φτιάχνει στολές μέχρι να καταλήξει στην τελική και γνωστή σε όλους μου, ενώ δίνεται βάση στο πώς δημιουργεί τον ιστό του. Μην ξεχνάμε ότι ο Peter Parker είναι μια μικρή ιδιοφυΐα κι εδώ ο Bendis μας το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο.

The Clone Saga

Εδώ είχα θέμα. Ήμουν μεταξύ αυτού του στόρι, του Venom, του Learning Curve και του Death of a Goblin. Όλα εξαιρετικά, να τα διαβάσετε. Γιατί όμως κατέληξα στο Clone Saga; Γιατί ο BMB πήρε ένα κατεστραμμένο story arc από το κανονικό σύμπαν της Marvel (earth 616) και δημιούργησε μια ιστορία. Όχι λάθος. Δημιούργησε μια ΙΣΤΟΡΙΑΡΑ! Ξέφυγε από το μπέρδεμα και το τέλμα που είχε οδηγήσει το στόρι τη σειρά Amazing Spiderman στα 90’s και μέσα σε λίγα τεύχη μας διηγήθηκε κάτι συγκεκριμένο με δράση, αγωνία και έναν Dr. Octopus βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του Spiderman. Στα θετικά επίσης, η αποκάλυψη της μυστικής ζωής του Peter στη θεία May και εισαγωγή της Jessica Drew (aka Spider-woman) στο Ultimate σύμπαν του Spiderman με ένα origin τελείως διαφορετικό απ αυτό που ξέραμε.

Death of Spiderman

Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο Bendis πήρε το ρίσκο και στο Ultimate Universe πάντα, σκότωσε τον Peter Parker (δε λέω Spiderman, γιατί ο μύθος του συνεχίστηκε με τον Miles Morales). Σε μια σύγκρουση των Avengers της Carol Danvers και των Avengers του Nick Fury (ναι, είναι δύο ομάδες) ο Spiderman δέχεται μια σφαίρα η οποία προοριζόταν για τον Captain America. Στη συνέχεια, όντας τραυματισμένος πρέπει να προστατεύσει τους αγαπημένους του από τον Green Goblin και την ομάδα του που απαρτίζεται από τους Kraven, Electro και Sandman. Και τα καταφέρνει. Έχοντας δεχτεί όμως πολλά χτυπήματα και έχοντας χάσει αίμα, δυστυχώς βρίσκει το τέλος του. Το καλύτερο κομμάτι του στόρι και ο κύριος λόγος που κερδίζει μια θέση στη δεκάδα μας, είναι ο τελευταίος διάλογος του Peter με τη θεία May, λίγο πριν πεθάνει.

Ας προχωρήσουμε τώρα στο κανονικό σύμπαν της Marvel, γνωστό και ως Earth 616. Εδώ έχουμε τη σειρά του Amazing Spiderman, που δεν την έχει αναλάβει -ευτυχώς- μόνο ένας συγγραφέας και θα μας απασχολήσουν αρκετοί, κυρίως οι J. Michael Straczynski (JMS) και Dan Slott.

Coming Home

Το πρώτο story arc του JMS πίσω στο 2001. Θέτει νέες βάσεις για τον χαρακτήρα, τον κάνει καθηγητή φυσικής σε σχολείο και εισάγει ένα νέο origin για τον Spiderman. Σύμφωνα με αυτό, ο Peter επιλέχθηκε για να έχει τις αραχνοδυνάμεις και το τσίμπημα της αράχνης ήταν απλά η αφορμή για να γίνει υπερήρωας. Μαζί με αυτές τις προσθήκες στο στόρι, έρχεται κι ένας νέος χαρακτήρας, ο Ezekiel, ο οποίος ας πούμε ότι είναι ένας πενηντάρης Spiderman, καθώς κι ένας νέος κακός, ο Morlun, ο οποίος θα φέρει τον ήρωά μας στα όριά του και θα τον απασχολήσει πολλές φορές και στο μέλλον (βλέπε The Other, Spider Verse και το πιο πρόσφατο Spidegeddon). Ο λόγος που το Coming Home είναι στη λίστα είναι επειδή ο JMS κατάφερε να ασχοληθεί τόσο με τον Spiderman, όσο και με τον Peter Parker. Η σειρά έγινε πιο ανθρώπινη και οι στιγμές που ο Peter δεν φοράει την στολή και δεν δέρνει υπερκακοποιούς έγιναν εξίσου ενδιαφέρουσες με αυτές που τη φοράει.

Amazing Spiderman Vol. 2 #36 (The Black Issue)

Επιλέγω να προσθέσω στη δεκάδα ένα στόρι το οποίο αποτελείται από ένα μόνο τεύχος. Το 2001, ένα γεγονός συντάραξε τις ΗΠΑ. Η πτώση των διδύμων πύργων. Ο JMS (πάλι αυτός) εμπνευσμένος και συντετριμμένος από το γεγονός, γράφει αυτό το τεύχος, που δείχνει υπερήρωες και υπερκακοποιούς να μάχονται μεταξύ τους για πρώτη φορά, αλλά να προσπαθούν να συλλάβουν το πόσο τραγικό ήταν αυτό που συνέβη. Τα σκίτσα έχει αναλάβει ο John Romita Jr, ο οποίος -και εδώ- κάνει εξαιρετική δουλειά.

Back in Black

Πάμε στο προτελευταίο story arc του JMS πριν εγκαταλείψει τη σειρά. Ακριβώς μετά τα γεγονότα του Civil War, o Peter έχει ανακαλύψει σε όλους τη μυστική του ταυτότητα και πλέον βρίσκεται κυνηγημένος από τους Avengers και τους παλιούς του εχθρούς. Ένας απ αυτούς, ο Kingpin, κανονίζει από τη φυλακή ένα σχέδιο για να σκοτώσει τον Peter. Η σφαίρα όμως του εκτελεστή βρίσκει τη θεία May και την αφήνει ετοιμοθάνατη. Και τότε ο Peter ξεσπά. Φορά ξανά την μαύρη στολή και βρίσκει τον Kingpin στη φυλακή, όπου και τον σπάει στο ξύλο μπροστά σε όλους τους συγκρατούμενους. Το Back in Black είναι μια ιστορία του Spiderman, αλλά σε σημεία φαίνεται πιο σκοτεινή κι απο ιστορία του Batman. Ο Άνθρωπος Αράχνη είναι κυνηγημένος και η γυναίκα που τον μεγάλωσε κινδυνεύει να πεθάνει, οπότε ξεπερνά τα όριά του και το μόνο που ζητά είναι εκδίκηση.

The Gauntlet/Shed

Μόλις αποχώρησε ο JMS από τη σειρά, την συγγραφή ανέλαβε μια ομάδα καλλιτεχνών, οι οποίοι βάλανε το λιθαράκι τους στο μύθο του Spiderman με αυτό εδώ το στόρι, το οποίο επαναπροσδιορίζει πολλούς κλασσικούς εχθρούς του υπερήρωα. Ένα αρκετά εκτενές story arc, με τα πάνω του (Shed) και τα κάτω του (Something Can Stop The Juggernaut). Σκοπός της νέας εποχής της σειράς είναι να μας ξανασυστηθούν κάποιοι παλιοί, κάποιοι καινούριοι και σίγουρα αγαπημένοι super villains του Ανθρώπου Αράχνη. Το Gauntlet λοιπόν, κάνει αυτό ακριβώς. Η ιστορία ολοκληρώνεται με το Grim Hunt αμέσως μετά, το οποίο αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, αξίζει να το διαβάσετε.

No one Dies

Δεν μπορούσα να αφήσω εκτός λίστας κάποιο πόνημα του Dan Slott. Σίγουρα όχι ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, αλλά έχοντας γράψει 1 στα 5 τεύχη του Amazing Spiderman, κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες αξιομνημόνευτες ιστορίες. Ενώ υπάρχουν τα Spider-Island, Big Time, Spider-Verse, Superior Spiderman (διαβάστε τα όλα), θέλω να σταθώ σε ένα δίτευχο, το οποίο έγραψε λίγο πριν ο Peter κάνει ένα πέρασμα από τους FF. Έχοντας γίνει μάρτυρας στο θάνατο της Marla Jameson, γυναίκας του πρώην εργοδότη του και νυν δημάρχου της Νέας Υόρκης Jonah Jameson, ο Peter βλέπει έναν πολύ ζωντανό εφιάλτη, στον οποίο εμφανίζονται όλοι οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει εξαιτίας της διπλής του ζωής. Θείος Μπεν, Gwen Stacy, Jean DeWolf, και άλλοι πολλοί, οι οποία στοιχειώνουν και θα στοιχειώνουν για πάντα τον Spiderman. Εκεί είναι που παίρνει μια απόφαση. Κανείς άλλος δε θα πεθάνει. Σίγουρα όχι τόσο μεγάλο στόρι ως προς την άποψη διάρκειας ή γεγονότων, σίγουρα όμως μεγάλο στόρι ως προς την ηθική του χαρακτήρα. Στα θετικά και εμφάνιση του κακοποιού Massacre.

Τώρα, για τα δύο τελευταία story arcs θα προχωρήσουμε σε ιστορίες που έχουν γραφτεί εκτός κάποιας σειράς του Spiderman, αλλά αξίζουν την ανάγνωση και προσοχή των φανς του.

Marvel’s Knighs Spiderman

Αυτό που φοβόταν ο Peter συνέβη. Ένας από τους εχθρούς του έμαθε την μυστική του ταυτότητα και θέτει σε κίνδυνο την θεία May. Αλλά ποιος; Αυτό είναι καλύτερο πράγμα με τις ιστορίες εκτός σειράς. Δεν χρειάζεται να βασιστείς σε κάτι προηγούμενο, ούτε να σκεφτείς κάτι επόμενο. Απλά γράφεις την ιστορία σου. Αυτό κάνει και ο Mark Millar κι έχει σύμμαχο τον εξαιρετικό σχεδιαστή Frank Cho. Η ιστορία δε χαλαρώνει πουθενά, είναι γεμάτη δράση, θέλετε κι άλλα;

Spiderman Blue

Είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου κι ο Peter ξεκινάει να ηχογραφεί μια ερωτική εξομολόγηση στην Gwen Stacy, η οποία έχει πεθάνει στο κλασσικό τεύχος “The Night that Gwen Stacy Died” και θυμάται πώς οι δυο τους έγιναν ζευγάρι. Σημασία εδώ δεν έχει η δράση της ιστορίας (έχει αρκετή), αλλά τα συναισθήματα του Peter. Λέει στην Gwen ότι ακόμα ο θάνατος της τον στοιχειώνει, παρόλο που η Mary Jane τον έμαθε να αγαπά ξανά. Στο τέλος του στόρι, ο Peter παρατηρεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης η Mary τον ακούει και η κορύφωση του Spiderman Blue είναι όταν του λέει ότι δε θυμώνει μαζί του κι ότι και στην ίδια λείπει η Gwen. Ίσως το καλύτερο κόμικ που έχει να προσφέρει ο μύθος του Spiderman, όσον αφορά την ερωτική ζωή του Peter, και δε θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, όταν η ομάδα που το δημιούργησε είναι οι γνωστή από το Batman: The Long Halloween, Jeph Loeb και Tim Sale.

  • Ο Ηλίας Ηλιόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το να βλέπει ταινίες και στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει για συναρτήσεις. Κατοικεί στο Μαρούσι και δυστυχώς όχι στο Λος Άντζελες και έχει σαν στόχο να δημιουργήσει τον προσωπικό του κινηματογράφο για να αποφεύγει τους ενοχλητικούς τύπους που μασουλάνε ποπ κορν κατά τη διάρκεια της προβολής

NEXT STORY
As compared, to the social media, this is a safe strategy contact incredibly hot Russian brides. All background get examined by managers, and you realize that photographs and information are real. Exactly where it’s obtainable to discover a terrific Russian wife? However , you shouldn’t go too major and send her money, even if she lets you know that your sweetheart needs that proper at this time. The thing is, genuine Russian brides will not ask you for cash, so is it healthy to see these kinds of messages, simply block these kinds of profiles and report mistreat. But we’ll say it again mainly because it’s very necessary. One of the most typical features of Russian brides can be their commitment. You may have heard of historic Russian women subsequent their males wherever they went, which is nonetheless true today. A Russian spouse will take you with regards to better and for worse, and she just isn’t going to abandon you after the principal sign of trouble like most gals would do. We likewise can’t help but speak about the fantastic style of Russian brides. Russian women just for dating could be very very helpful just for males just who deal with the looks and need their particular ladies to take a position hard work into their appearances as nicely. The most intricate factor about internet relationship is definitely the safety and safety of your expertise, in addition to of the information regarding your family customers and shut friends. Every single Russian brides understand that a household is a source of power for the younger technology. You may have heard several issues regarding ladies in Russia holding fur jackets and substantial heels everywhere we look, including food selecting, but this stereotype has not been true for many years. Today, Russian young women are known for shower perfectly applied for every function. As Russian mail purchase wives own began getting in style, all of us became extremely thinking about the way the whole business works. While a regular Russian woman is usually not interested in compel her boyfriend for the wedding given that they match, a person must comprehend that type of proposal stays often in her head. At this time, gentlemen are most likely persuaded that women from Russia appear like glorious husband and wife, although precisely correspondingly necessary is that many yearns for mature to marvelous mothers. Unlimited conversation and video conversations in affordable strategies. Have you at any time dated a Western lady and sitting on the receptionist counter just wishing she would stop speaking for 5 minutes? When they speak, they all the time say something meaningful. Typically count on her to chew your headsets off — likelihood is she’s going to discuss tiny, however what she has to say will be proper dialog. Take pleasure in the comfy silences and delight in her magnificence. As to why the Russian brides club values the family What is extra, fabulous Russian young ladies look like a blend of countrywide teams, additionally to communities that hand mirror inside their search. A customer can easily observe thirty five, one hundred, and 5 hundred Russian females immediately, and many of these misses won’t seem equivalent. Seeing that Russian online fiances include commenced changing into slightly reputed, different individuals got extremely enthusiastic about how a complete location capabilities. The developers of professional matchmaking companies have dealt with Russian mailing fiancees for ages. We all will context the laughs, manners, and inclinations of Russian mail order wives. Likewise, we’ll consider why do Russian women of all ages, bride and misses develop to online fiancees, as well as what do they wish to observe within lifetime comrades. Some people think about adversely at global comradeship. On the other hand, males employ Russian courting sites to watch Russian birdes-to-be photograph since they are ready for a reference to a comrade of an unique nation. What is more, they have to discover a Russian bride by any means in addition to manage any possible challenges. Q: Do you placed the women up with professional professional photographers? Because principally all of these photos aren’t accurately mirror-photographs just like okay OKCupid. Russian girls on the lookout for men have considerably more to offer furthermore to their stunning looks and appeal. They will know how to be considered a useful component of the household, they respect their particular husbands <a href="https://bestbride.org/russian-brides/">russian brides</a> and men, and they are sincerely enthusiastic about the future of their particular youngsters. We have managed to increase as a great deal data simply because we’ve was able to find even though working with males from everywhere looking for girls from Slavic countries. To be a tendency uncovers, annually the amount of Russian girls that want for connecting their lives with a overseas man is growing. There is a contact between them, and Dream Relationship. com Internet site Overview is usually ready to help all solo folks for making this interconnection work in a real life. Make certain if you’re ready to simply acknowledge her innovative and prescient of life and her ethnic background. Marital relationship is an important stage for a sweetheart from Spain. Russian brides all the time approach a family and meaningful sex. A Russian email order new bride can truly feel pressure since touring with her man’s area. Maybe a few of the singles wish to widen all their horizons and select from not really solely the Russian guys but start to see the opposite respected candidates. What ever pushes all of them, everyone desires love in the final. They like to put the makeup and costume up for a celebration or devoid of it. And, really, it can another reason as to why Russian females are extra engaging than other ladies who don’t believe it is necessary to often start looking their best. That they entice Russian ladies, because they’re properly-bred, polite, diligent, and brilliant. Believe it or not, not all beautiful Russian ladies are gold diggers whose bottom intent is usually to rid you of your money and redesign it in to items for the purpose of herself. Unless that’s the way you present yourself at first as, a sugar daddy, most girls are taught humility and respectful manners. Best of all, be fired up concerning the time you spend jointly and luxuriate in your new lifestyle together. Russian mail purchase brides undoubtedly are a number of the most desired for the worldwide woman market these days. Find out why that is therefore and in which yow will quickly realize your self an european magnificence to vary your life with respect to the higher.

Προτεινόμενα

«Unforgiven» – Αφιέρωμα

Όταν το «Unforgiven» του Clint Eastwood έφυγε από τα Oscar με τέσσερα βραβεία παραμάσχαλα, ...

«Αντρέι Ρουμπλιόφ» – Αφιέρωμα στο αριστούργημα του Ταρκόφσκι

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Donatella Baglivo για το τί είναι τέχνη, ο Σοβιετικός σκηνοθέτης ...

«Η Ζωή είναι Ωραία» – Αφιέρωμα

Τι είπατε μπροστά στα παιδιά σας την τελευταία φορά που τελείωσε ο καφές και ...

«Ο Τελευταίος Σαμουράι» – Πίσω από την ιστορία

Για την θρησκεία κάποιων ορεινών λαών της άπω ανατολής, κατά την μετά θάνατον ζωή ...