10 στιγμές του «Leftovers» που μας άφησαν με το στόμα ανοικτό!

Έχουμε ξαναπεί πως το «Leftovers» είναι μια από τις πλέον αγαπημένες μας σειρές. Όπως όλα τα καλά πράγματα, όμως, έτσι και αυτό τελείωσε πιο γρήγορα απ’ όσο θέλαμε. Όμως η σειρά ήταν από την αρχή ως το τέλος καλή, κάνοντας κάθε επεισόδιο μοναδικό. Πολλές φορές, βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας σοκ της σειράς, όσα ξεπερνούν την λογική και μας μπερδεύουν. Γι’ αυτό και σε αυτό το κείμενο θα συμπεριλάβουμε μερικές στιγμές της σειράς που μας έκαναν να τα χάσουμε. Στιγμές ξεκάθαρου σοκ, σεναριακών ανατροπών και ακραίου σουρεαλισμού, όλες τους αποδεικνύουν πόσο πολύ θα λείψει από την τηλεόραση η αγαπημένη μας σειρά.

Για το προηγούμενο αφιέρωμα μας στον κόσμο του «Leftovers» πατήστε εδώ:

Προσοχή!

Ακολουθούν Spoilers

Ο θάνατος της Patti (Σεζόν 1, Επεισόδιο 8)

Όταν ο Kevin ξεκίνησε να υπνοβατεί, μεταξύ άλλων απήγαγε και την ηγέτιδα των «Guilty Remenant», Patti. Όταν βρέθηκε στο δίλημμα να την αφήσει ζωντανή και να αναλάβει τις ευθύνες του ή να την σκοτώσει και να ξεφύγει, η Patti προτίμησε να πεθάνει για τον σκοπό της και, εν τέλει, αυτοκτόνησε.

 

14 Οκτωβρίου -Η «αποχώρηση» (Σεζόν 1, Επεισόδιο 9)

Ξέρω, και στο πρώτο επεισόδιο της σειράς παρακολουθήσαμε την στιγμή που χάθηκε το 2% του πληθυσμού. Όμως στο προτελευταίο επεισόδιο της πρώτης Σεζόν επανεμφανίστηκε η σκηνή, αυτή την φορά όμως και από την οπτική των ηρώων της σειράς. Το αποτέλεσμα είναι, ασφαλώς, σοκαριστικό.

 

Το σχέδιο των «Guilty Remenant» υλοποιείται (Σεζόν 1, Επεισόδιο 10)

Η οργάνωση «Guilty Remenant» ήταν, αν μη τι άλλο, ο μεγάλος κακός της σειράς. Δεν είναι παράλογο που η δράση τους φαίνεται να τους εκνευρίζει όλους, μιας και συνεχώς κάτι φαίνονται να μαγειρεύουν. Και σύντομα η αλήθεια αποκαλύπτεται, όταν κάνουν τον κόσμο να θυμηθεί πως στις 14 Οκτωβρίου ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Πώς το κάνουν; Με ανθρωπόμορφες κούκλες με τα χαρακτηριστικά των χαμένων, στο σημείο της αποχώρησης τους…

 

Η αυτοκτονία του Kevin (Σεζόν 2, Επεισόδιο 7)

Μετά τον θάνατο της Patti ο Kevin υποφέρει από παραισθήσεις: βλέπει την Patti ολοζώντανη μπροστά του. Καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν ψάχνει τρόπο να την ξεφορτωθεί, μέχρι που συναντά έναν γέρο που του λέει πως πρέπει να πεθάνει για να καταφέρει να την διώξει. Με την πίστη πως ο γέρος θα τον φέρει πίσω, ο Kevin πίνει δηλητήριο και πεθαίνει, όμως την τελευταία στιγμή ο γέρος τινάζει και ο ίδιος τα μυαλά του στον αέρα, σπέρνοντας αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει τελικά ο Kevin να επιστρέψει.

 

Η ζωή μετά #1 – Το πηγάδι (Σεζόν 2, Επεισόδιο 8)

Όταν ο Kevin ξυπνά στον κόσμο των νεκρών αναλαμβάνει έναν καινούργιο ρόλο, αυτόν του εκτελεστή. Ψάχνοντας όμως να βρει την Patti και να την σκοτώσει, σύντομα συνειδητοποιεί πως εκείνη έχει πάρει το σώμα ενός μικρού κοριτσιού. Και τότε είναι που κλονίζεται, μιας και η αποστολή του είναι μεν να σκοτώσει την Patti, όχι όμως κι ένα μικρό παιδί.

 

Η ζωή μετά #2 – Το τραγούδι του Kevin (Σεζόν 2, Επεισόδιο 10)

Αφού ο Kevin επιστρέφει από τους νεκρούς, σύντομα ξαναπεθαίνει μέσα στην ατυχία του. Αναλαμβάνοντας αυτή την φορά τον ρόλο του αστυνομικού, η αποστολή του δεν είναι ξεκάθαρη μέχρι να συναντήσει μια μυστηριώδη φιγούρα (τον Θεό;) που του δίνει μια αποστολή. Να τραγουδήσει καραόκε. Αρχικά του φαίνεται γελοίο, με την προοπτική να γυρίσει σπίτι όμως δέχεται. Και τότε, μέσα από αυτό το τραγούδι, του έρχεται η θεία φώτιση και βρίσκει τον πραγματικό λόγο που πρέπει να επιστρέψει.

 

Η Sarah του μέλλοντος είναι η… Nora (Σεζόν 3, Επεισόδιο 1)

Αφού έχουμε παρακολουθήσει την ζωή του Kevin και της Nora τρία χρόνια μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν, βλέπουμε μια φαινομενική ευτυχία. Είναι σοκαριστικό, όμως, που στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε με ηλικιωμένη Nora να ζει μόνη της στην Αυστραλία και να αρνείται την ύπαρξη του Kevin. Όλοι αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά, όμως μένει μόνο να δούμε μέχρι το τέλος για να το ανακαλύψουμε.

 

Ο Matt συναντά τον Θεό (Σεζόν 3, Επεισόδιο 5)

Αχ, Matt… Ένας από τους πιο άτυχους χαρακτήρες της τηλεόρασης, ο Matt ήταν πάντα ο ιερέας που προσπαθούσε να βρει νόημα και να κάνει το σωστό, κατά τον λόγο του Θεού. Όταν, όμως, συναντάει τον μυστηριώδη άνδρα που, αυτή την φορά, υποστηρίζει πως είναι ο Θεός. Και τότε ο Matt σπάει, αφήνοντας τους φόβους του να ξεχυθούν και την αναζήτησή του για νόημα να φανεί πιο άκαρπη από ποτέ. Η απόλυτη στιγμή για τον Matt, μιας κι επιτέλους αποδέχεται την μοίρα του και δεν προσπαθεί να την αλλάξει.

 

Η ζωή μετά #4 – Οι δύο Kevin (Σεζόν 3, Επεισόδιο 7)

Όταν ο Kevin ταξιδεύει για τελευταία φορά στον κόσμο των νεκρών, αυτή την φορά όλα είναι διαφορετικά. Αυτή την φορά, συνειδητοποιεί πως έχει δύο ρόλους να επιτελέσει: του δολοφόνου και του Προέδρου. Όταν όμως οι δύο χαρακτήρες συναντιούνται, το γεγονός πως ο δολοφόνος έχει στην καρδιά του το κλειδί για να κλείσει η αποστολή τους φέρνει νέες αμφιβολίες. Μέχρι, για μια ακόμη φορά, να ανακαλύψει κάτι παραπάνω για τον εαυτό του και να καταλάβει πως, με το να σκοτώσει την περσόνα του δολοφόνου, ίσως τελικά να καταφέρει να σώσει και την σχέση του με αυτούς που αγαπάει.

 

Η αλήθεια για την Nora (Σεζόν 3, Επεισόδιο 8)

Είκοσι χρόνια μετά, ο Kevin ξαναβρίσκεται με την Nora. Η στιγμή για να του αποκαλύψει και η ίδια που ήταν τόσο καιρό έρχεται, για να δώσει μια μοναδική αποκάλυψη: είχε πάει στο μέρος που πήγαν όσοι «αποχώρησαν», για να βρει τα παιδιά της. Με το που έφτασε εκεί, όμως, κατάλαβε πως ο κόσμος χωρίστηκε στα δυο και, ενώ στον δικό της είχε χαθεί το 2% του πληθυσμού, στον δικό τους είχε χαθεί το 98%. Και κατάλαβε πως δεν άνηκε εκεί, γι’ αυτό επέστρεψε. Γιατί δεν επικοινώνησε όμως με τον Kevin; Δεν θα την πίστευε. Κι όμως, ο Kevin την πίστεψε. Εμείς, όμως;

 

Ειδική μνοία: Η ζωή μετά #3 – Ο Ανιχνευτής (Σεζόν 3, Επεισόδιο 7)

Να και κάτι χιουμοριστικό, για αλλαγή. Σε όλη την διάρκεια της πρώτης σεζόν όλος ο κόσμος ψιθύριζε για όσα φαίνονταν μέσα από την φόρμα του Justin Theroux. Στην δεύτερη σεζόν, από την άλλη, μια στιγμή που τον ψάχνει κάποιος τον συγχαίρει για το… μέγεθος του. Στην τρίτη σεζόν, όμως, οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να υπερβάλουν λίγο. Στην τρίτη του επίσκεψη στον κόσμο των νεκρών, ο Kevin ως Πρόεδρος της Αμερικής πρέπει να περάσει ειδικές δοκιμασίες για να αποδείξει πως είναι όντως ο ίδιος. Τότε είναι που του παρουσιάζουν έναν ανιχνευτή πέους. Όταν τους ρωτάει γιατί, εκείνοι του λένε πως μπορούν να κάνουν τα πάντα για να του μοιάσουν με πλαστική. Όμως δεν μπορούν να πετύχουν τέτοιο μήκος… (Για να κάνουν τα πράγματα πιο αστεία, οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν και το κατάλληλο ηχητικό εφέ.)

Θες περισσότερο «Leftovers» ; Τσέκαρε και αυτό:

Tags:

  • Ο Χρήστος Γιαννάκενας δεν θέλει να γράφει για ταινίες μπας και ξεχάσει πως δεν έχει ακόμα τελειώσει τις σπουδές του, αλλά επειδή αγαπάει το σινεμά. Συχνά γράφει άλλα πράγματα, όπως ιστορίες ή ιδέες για ταινίες, αλλά κυρίως βαριέται. Που ξέρεις; Αν σήμερα δεν βαριέται μπορεί να διαβάσεις κάτι καινούργιο...

  • Προβολή σχολίων

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Προτεινόμενα

Όλοι οι νικητές των βραβείων Emmy για το 2018!

Και φέτος τελέστηκαν τα βραβεία Emmy, τα σημαντικότερα βραβεία στον χώρο της τηλεόρασης! Και ...

Οι 10 καλύτεροι τίτλοι αρχής τηλεοπτικών σειρών

Όπως θα κρίνει κανείς ένα βιβλίο απ’ το εξώφυλλο, έτσι και οι τίτλοι αρχής μιας ...