Marvel Cinematic Universe – Όλες οι ταινίες από την κατώτερη στην καλύτερη!

Όλες οι αγαπημένες μας ταινίες του Marvel Cinematic Universe, από την χειρότερη στην καλύτερη!

Χαίρετε! Φέτος το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel έκλεισε τα 10 του χρόνια και με την κυκλοφορία του Ant-Man & the Wasp έφτασε της 20 ταινίες, βασισμένες στους αγαπημένους υπερήρωες πολλών. Χωρίς να καθυστερούμε με περιττές -ίσως- εισαγωγές, ας περάσουμε στον σχολιασμό των ταινιών του MCU, καθώς και την κατάταξη τους απο τη χειρότερη στην καλύτερη.

Προφανώς η κατάταξη βασίζεται σε προσωπική επιλογή. Μπορείτε να μας αφήσετε τη δική σας άποψη και προτίμηση στα σχόλια.

Προσοχή!

Ακολουθούν (αρκετά) Spoilers

 

20. Τhe Incredible Hulk (2008)

Πολλοί που δεν έχετε φρέσκες τις αρχικές ταινίες του MCU, θα αναρωτιέστε “Είχε όντως δική του ταινία ο Hulk;”. Κι όμως, είχε, με ένα καστ το οποίο στην πορεία εξαφανίστηκε (Hulk ήταν ο Edward Norton κι όχι ο Mark Ruffalo). Μια ταινία, την οποία δε θα χαρακτήριζα κακή, αλλα σίγουρα θα την χαρακτήριζα forgettable. Λίγο ότι οι ταινίες της Marvel όπως της ξέρουμε τώρα δεν είχαν ακόμα κανει την παρουσία τους αισθητή, λίγο το μέτριο cgi της ταινίας, λίγο ο fail κακός (Abomination), μας οδήγησαν στην λιγότερο καλή ταινία της σειράς.

19. Thor: The Dark World (2013)

Μεταξύ μας, όσο badass κι αν είναι ο Thor στο Phase 3 της Marvel, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το δεύτερο μέρος της τριλογίας του ήταν αρκετά μέτριο. Το Dark World, παρόλο που είχε το potential να γίνει μια εξαιρετική ταινία, μπλέκει τα μπούτια του. Τα κακά Dark-Elves με τον αρχηγό τους Malekith είναι απλά οι μονοδιάστατοι, άσχημοι κακοί, ο Thor απλά φωνάζει, χτυπάει κόσμο με το σφυρί του και προσπαθει να σώσει την Jane Foster απο την κατάρα του Aether (που περιέχει την reality stone) και ο μόνος που σώζει την παράσταση ειναι ο πάντα εξαιρετικός Loki. Παρακάτω…

18. Iron Man 2 (2010)

Καταλαβαίνετε σιγά σιγά ότι η Marvel δεν τα πήγαινε πολύ καλά με τα sequel. Στη θέση 18 συναντάμε τη συνέχεια του Iron Man. Ο Tony Stark έχει αποκαλύψει σε όλους ότι είναι ο Iron Man και μαζί με τη φήμη και τα πάρτι, έρχονται κι όλοι αυτοί που θέλουν να τον καταστρέψουν. Μέσα σ’ αυτούς ο επιχειρηματίας Justin Hammer κι ο Ρώσος Ivan Yanko (ή αλλιως Whiplash). Ντάξει, κακό δεν ήταν, αλλά ήταν μια ταινία που δυσκολεύτηκα να δω δεύτερη φορά. Στα θετικά η πρώτη εμφάνιση της Natasha Romanoff- Black Widow και ο War Machine.

17. Thor (2011)

Η ταινία με την οποία ξεκίνησε την πορεία του στο MCU ένας βασικό μέλος των Avengers, που μας γνωστοποιεί την κληρονομία του θεού του κεραυνού καθώς και την σκοτεινή καταγωγή του αδερφού του Loki. Αρκετά εισαγωγική, με τον σκηνοθέτη Kenneth Branagh να κάνει καλή δουλειά στο να παντρέψει τον φανταστικό κόσμο της Asgard με τον πραγματικό κόσμο της Γης, καθώς και να μας δείξει έναν ανώριμο -ακόμα- Thor να εξελίσσεται σε έναν ισχυρό Avenger.

16. Avengers: Age of Ultron (2015)

Ο σκηνοθέτης Joss Wedon επιστρέφει με τη συνέχεια του πρώτου Avengers και… δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Ο λόγος που η συγκεκριμένη ταινία είναι τόσο χαμηλά, δεν είναι τόσο εξαιτίας του περιεχομένου της, αλλά κυρίως λόγω των προσδοκιών που υπήρχαν. Στην ταινία, ύστερα από ένα όραμα που έχει ο Tony Stark- Iron Man εξαιτίας της Scarlet Witch, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα ον Τεχνητής Νοημοσύνης που θα προστατεύει τη Γη. Αντ’ αυτού δημιουργεί τον Ultron, ένα ανίκητο ρομπότ που θέλει να -μαντέψτε- καταστρέψει τη Γη. Η ταινία κούραζε αρκετά, σε σημεία και παρόλο που έχει χορταστικές σκηνές δράσης, δύο νέους Avenger (Scarlet Witch, Quicksilver), όταν μπαίνει δίπλα δίπλα με τα άλλα δύο μέρη της τριλογίας των Avengers υστερεί δραματικά.

15. Ant Man (2015)

Κάπου εδώ αναγνώστη πρέπει να σε ενημερώσω ότι όσο προχωράμε με το top 20, η κατάταξη γίνεται δύσκολη. Κι αυτό γιατί όλες οι ταινίες είναι διασκεδαστικές, οπότε η θέση τους κρίνεται σε μικρές λεπτομέρειες. Τόσο μικρές όσο ο Ant-Man… Ο Scott Lang από μικροεγκληματίας, πρώην κατάδικος, καλείται να φορέσει τη στολή του μικρότερου (σε μέγεθος) υπερήρωρα της Marvel και να βοηθήσει τον μέντορά του Dr. Hank Pym να νικήσει τα σχέδια του Darren Cross/Yellowjacket (αυτόν τον ηθοποίο τον αντιπαθούσα απο το House of Cards). Αρκετά διασκεδαστική ταινία, κυρίως λόγω της απολαυστικής ερμηνείας του Paul Rudd.

14. Captain America: The First Avenger (2011)

Άποψή μου είναι πως από τους τρεις ήρωες του MCU που έχουν ολοκληρώσει τριλογία (Iron Man, Thor, Captain America), αυτή του Cap είναι η πιο πετυχημένη. Οπότε μου ήταν πολύ δύσκολο να κατατάξω τα τρία μέρη της μέσα στην 20αδα. Εξαιτίας του εισαγωγικού του χαρακτήρα το First Avenger βρίσκεται στη θέση νούμερο 14, όπου ουσιαστικά μας δείχνει πως ο Steve Rodgers, από την “χαρά του νταή” μεταμορφώνεται στον Αμερικάνο υπερστρατιώτη. Στο τέλος έρχεται αντιμέτωπος με τη Νέμεση του, τον Red Skull και οι θεατές γινόμαστε για πρώτη φορά μάρτυρες των καταστροφικών δυνατοτήτων των Infinty Stones και πιο συγκεκριμένα της Space Stone.

13. Iron Man 3 (2013)

Ψιλο-love it or hate το τρίτο μέρος του Iron Man, με εμένα να τείνω προς το love it. Ο Tony Stark, λίγο διάστημα μετά τα γεγονότα του Avengers και την επίθεση των Chitauri και την καταστροφή της Νέας Υόρκης πάσχει από κρίσεις πανικού… και δεν είναι αυτό το μόνο του πρόβλημα. Έχει να αντιμετωπίσει τον τρομοκράτη Mandarin, ο οποίος κυριολεκτικά του καταστρέφει την περιουσία -και μαζί και τις στολές του- και πρέπει να τα ξαναφτιάξει όλα από την αρχή. Το twist με την υπόθεση του Mandarin είναι από τις αγαπημένες μου στιγμές στο MCU, αν και ξενέρωσα αρκετά βέβαια με τον “πραγματικό” κακό της υπόθεσης, τον Aldrich Killian.

12. Ant Man & the Wasp (2018)

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του MCU. To sequel του πρώτου Ant Man, μόνο που ο μικροσκοπικός χαρακτήρας πλέον μπορεί να γίνει και τεράστιος, καθώς διαθέτει κι μία σύμμαχο, την κόρη του Hank Pym ονόματι Hope Van Dyne ή πιο απλά Wasp. Μπορεί η Ghost να μην ήταν τόσο intimidating κακός όσο ο Yellowjacket της πρώτης ταινίας, παρόλα αυτά το εγχείρημα “Ant Man” δείχνει πιο ώριμο σα σύνολο εδώ. Βλέπουμε επιτέλους τη συμμαχία δύο από τους πλέον κλασσικούς ήρωες της Marvel, χωρίς να μένουν απ’ έξω τα comic reliefs που χαρακτηρίζουν τις ταινίες της σειράς.

11. Spiderman: Homecoming (2017)

Ο Spiderman είναι ο αγαπημένος μου υπερήρωας. Οπότε καταλαβαίνεται ότι ήμουν λίγο αυστηρός εδώ. Αν έμενα στην πρώτη φορά που είδα την ταινία, παίζει να ήταν σε πιο χαμηλά κι από αυτή του Hulk, καθώς δε σέβεται τόσο origin, η MJ δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι, ο Flash Thompson δεν ειναι έξυπνος, ο Peter δεν έχει haker κολλητό! Τη δεύτερη φορά που ασχολήθηκα με το Homecoming, αποφάσισα να το δω σαν μια ταινία που εξυπηρετεί τους σκοπούς στο MCU και είδα ότι είχα μπροστά μου μια αρκετά καλή ταινία. Ο Holland πετυχαίνει εκεί που οι Garfield και MacQuire απέτυχαν (να συνδυάσει δηλαδή καλή ερμηνεία Spiderman με καλή ερμηνεία Peter Parker) και παρόλες τις αδυναμίες της σαν ταινία, καταφέρνει να μας δώσει έναν από τους πέντε καλύτερους κακούς της σειράς, τον Andrian Toomes ή αλλιώς, Vulture.

10. Iron Man (2008)

Φτάνοντας στις πρώτες 10 ταινίες, δε θα μπορούσε να λείπει αυτή που τα ξεκίνησε όλα. Ναι σίγουρα, μία εκ των Homecoming, Antman & The Wasp ή και Iron Man 3 θα μπορούσε να ήταν στη θέση της, αλλά η αξία του πρώτου Iron Man είναι κυρίως συναισθηματική, καθώς χωρίς αυτό δε θα υπήρχε MCU. Εδώ, ο Robert Downey Jr Tony Stark κάνει τα πρώτα του βήματα και ύστερα από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα γίνεται ο Iron Man. Δηλαδή πλέον, πέρα από μια αξιάλατρευτη ερριστική ψωνάρα, είναι κι ένας τύπος που διαθέτει την προηγμένη τεχνολογία μιας μεταλλική σχολής, η οποία θα τον μετατρέψει σε έναν από τους κύριους χαρακτήρες των ταινιών που θα ακολουθήσουν.

9. Black Panther (2018)

Για πιο ψηλά το πήγαινα αρχικά, τελικά κατέληξε στη θέση Νο. 9. Μια ταινία εισαγωγική στον Black Panther και στον κόσμο της Wakanda, για να καταλάβουμε τι παίζει με τον τεχνολογικά αναπτυγμένο αυτόν κόσμο. Οι λόγοι που βρίσκεται εδώ είναι δύο. Πρώτον ο κακός και περισσότερο τα κίνητρα και η καταγωγή του. Ο Killmonger, σε αντίθεση με τους άλλους κακούς, δεν είναι ένα άτομο που είχε πολλές επιλογές στη ζωή του.

Εξορισμένος από το βασίλειο των προγώνων, με δολοφονημένο για προδοσία πατέρα, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για περισσότερο για έναν αδικημένο άνθρωπο, παρά για έναν ακόμα τρελάκια που θέλει να διαταράξει την ηρεμία. Το κίνητρο του είναι το εξής: Να μοιραστεί την τεχνολογία της Wakanda με τον κόσμο που την έχει ανάγκη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ερμηνεία του Michael B. Jordan σε κάνουν να τον συμπαθήσεις. Ο δεύτερος λόγος δεν είναι άλλος απο το soundtrack της ταινίας, του οποίου την επιμέλεια έχει αναλάβει-εκτός των άλλων- ο Kendrick Lamar.

8. Guardian of the Galaxy (2014)

Ξέρεις ότι η superhero ταινία σου έχει πετύχει, όταν πριν απ αυτή δεν έχει -σχεδόν- κανείς ιδέα για τους ήρωες που πραγματεύεται και μετά απ αυτήν όλος ο κόσμος τους λατρεύει. Πιο πολύ κωμική, παρά action, η πρώτη ταινία των Guardians μας γνωρίζει ένα μάτσο αποβράσματα της διαγαλαξιακής κοινωνίας, οι οποίοι δημιουργούν μια ομάδα και γνωρίζοντάς τους καλύτερα καταλαβαίνουμε ότι εν τέλη δεν είναι και τόσο αποβράσματα. Quill, Gamora, Drax, Rocket και φυσικά Groot λοιπόν, ονόματα άγνωστα ως τώρα, θα μας χαρίσουν μια άψογα διασκεδαστική ταινία και παράλληλα θα προστατέψουν το Γαλαξία από τον Ronan.

7. Doctor Strange (2016)

Όπως ανέφερα προηγούμενως, όσο οδεύουμε προς την κορυφή, η επιλογή κατάταξης ταινιών είναι αρκετά δύσκολη. Σε αυτή βρίσκουμε το πολύ ενδιαφέρον backstory του Sthephen Strange (ο Tony Stark αλλά χειρούργος), που ύστερα από ένα ατύχημα (και αυτός) αφήνεται στα χέρα της Ancient One, ώσπου να γίνει ο Sherlok Holm… Doctor Strange, ένας μάγος που προστατεύει το σύμπαν μας, από άλλα παράλληλα, πιο σκοτεινά. Ο λόγος που την προτίμησα στη θέση 7, έναντι των Guardians και του Black Panther είναι επειδή είναι η ταινία της Marvel με το καλύτερο cast. Doctor Strange ο βρετανός Benedict Cumberbatch, Ancient One η μοναδική Tilda Swindon και στο ρόλο του κακού μάγου Kaecilius ο Mads Mikkelsen.

6. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Ελάχιστα πάνω από το πρώτο, υπάρχει το δεύτερο μέρος της σειράς των Guardians. Μου χρειάστηκαν 2-3 προβολές για να ξεχωρίσω ποιο μ’ αρέσει καλύτερα κι εν τέλη καταλήγω σε αυτό, λόγω των κακού και των daddy issues του Quill, του βελτιωμένου χιούμορ (ο Drax είναι ώρες ώρες ξεκαρδιστικός, αλλά η τοπ σκηνή είναι όταν ο Quill σαν Celestial μετατρέπεται σε γιγάντιο Pack Man για να πολεμήσει τον Ego), μα κυρίως λόγω της συμμετοχής του Yondu. Όποιος έχει δει και τα δύο μέρη των Guardians θα καταλάβει πως ο Quill αδίκως αναρωτιόταν για τον πατέρα του, μιας και πάντα ήξερε ποιος είναι. Οκ, ντάξει, μπορεί όχι βιολογικά, αλλά αυτός που τον μεγαλώσε με τα καλά του και τα κακά του και νοιάστηκε γι αυτόν δεν ήταν άλλος απο τον Yondu. Στα θετικά της ταινίας μπαίνει κι ο αξιαγάπητος baby Groot.

5. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Ξεκινάμε το top-5 με το πρώτο κινηματογραφικό πόνημα των αδερφών Russo για το MCU, που δείχνουν να δίνουν άλλον αέρα στην σειρά. Δεν είναι τυχαίο που οι άλλες δύο ταινίες του για τη Marvel βρίσκονται ακόμα ψηλότερα στη λίστα. Πετυχαίνουν για τον Cap, κάτι το οποίο δεν κατάφερε να συμβεί για τις τριλογίες των Iron Man και Thor. Δηλαδή να φτιάξουν δεύτερο μέρος καλύτερο του πρώτου. Στο Winter Soldier η Hydra καταλαμβάνει την Shield εκ των έσω, ο Rodgers δεν ξέρει ποιον να εμπιστευθεί (πλην της Black Widow, η οποία συμμετέχει και εδώ και του Sam Wilson– αργότερα Falcon- που κάνει την πρώτη του εμφάνιση) και σαν να μη φτάναν όλα αυτά, ανακαλύπτει πως με το στρατόπεδο των αντιπάλων έχει πάει ο κάποτε καλύτερος του φίλος, Bucky Barnes, χαρακτήρας ο οποίος θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και σε επόμενες ταινίες.

4. The Avengers (2012)

Η πρώτη ταινία που μάζεψε τους “original” Avengers -Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow, Hawkeye- ύπο τις διαταγές του Nick Fury, με σκοπό να προστατέψουν τη Γη από μια επίθεση εξωγήινης φυλής, των Chitauri, με υποκινητή τον Loki. Τα επίπεδα της δράσης είναι ακραία υψηλά, ακόμα και τώρα, ύστερα από 6 χρόνια και επιτέλους η Marvel μας δίνει αυτό που θέλαμε από την κυκλοφορία του πρώτου Thor. Τον Loki σε ρόλο παγκόσμιας απειλής. Ναι έχει προηγηθεί το πρώτο Thor, αλλα θα θεωρούσα την εμφάνιση του λίγο “μουδιασμένη”. Εδώ, με τη βοήθεια πάντα του Tom Hiddlestone που τον ερμηνεύει, ο Loki γίνεται ένας από τους all time favorites του MCU.

Επίσης, μιας και από το Phase 1 έχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση από τους υπερήρωες, έχουμε δει τα origin stories τους, τους έχουμε δει να παίρνουν μέρος σε μάχες (με εξαίρεση των Hawkeye, ο οποίος έως και σήμερα δεν έχει ταινία) ο σκηνοθέτης Joss Whedon έχει μεγάλη ελευθερία στη χρήση τους, πράγμα το οποίο κάνει το Avengers ακόμα πιο διασκεδαστικό και το βοηθάει να σκαρφαλώσει στη θέση Νο. 4 του Top 20 μας.

3. Thor: Ragnarok (2017)

Hey man! We’re about to jump on the 3th place of this Top 20, wannah come? Ε ναι! Η τριλογία του Thor μας κρατούσε το καλύτερο μέρος της για το τέλος. Κάποιοι θα αντιδράσετε το ξέρω. Μα είχε όλη την ώρα αστεία, μα σε σημεία γινόταν ασόβαρο, μα καταστραφόταν η Asgard και οι θεατές γελούσαν, μα…, μα… Ναι, ήταν αστεία γιατι την σκηνοθέτησε ο Taka Waititi, ο οποίος είναι σκηνοθέτης κωμωδιών και το Thor: Ragnarok, πέρα από περιπέτεια, superhero ταινία, κλπ, είναι μια απίστευτα απολαυστική κωμωδία. Ε πού το κακό με αυτό;

Αν δούμε πίσω από τα κωμικά στοιχεία, πίσω από τους αστείους διαλόγους (που κατά κύριο λόγο βασιζόταν στον αυτοσχεδιασμό των πρωταγωνιστών), πίσω από τον καλύτερο side χαρακτήρα της Marvel, τον Korg, θα δούμε τα εξής. Τον Loki και τον Thor επιτέλους να συνεργάζονται ποιοτικά. Τον Hulk και τον Thor να θέτουν τα θεμέλια για μια ισχυρή φιλία. Τον Thor να σταματάει να είναι το οργισμένο πριγκιπόπουλο και να γίνεται επιτέλους ο βασιλιάς της Asgard, σώζωντας το λαό του από την κακή αδερφή του Hela και την καταστροφή της Asgard (Ragnarok). Άρεσε δεν άρεσε, το τρίτο μέρος της τριλογίας του Θεού του Κεραυνού, ωρίμασε κατά πολύ τον χαρακτήρα, μέσα από καταστάσεις εκτελεσμένες έτσι ώστε να προκαλούν νευρικό γέλιο. Fine by me…

2. Captain America: Civil War (2016)

Ή αλλιώς, Avengers: Part 2 ½. Μόνο ταινία Captain America δεν είναι το Civil War, καθώς περιέχει όλα τα μέλη των Avengers. Εδώ έρχονται αντιμέτωποι με έναν εχθρό δυσκολότερο από τον Loki ή τον Ultron. Τον Zemo. Τι υπερδυνάμεις έχει λοιπόν αυτός ο νέος κακός. Καμία… Έχει μόνο θέληση για εκδίκηση για την οικογένειά του που έχασε στην Sokovia (Age of Ultron). Δεν επιτίθεται στους Avengers ο ίδιος, μα τους σπείρει τη διχόνια μεταξύ τους και τους χωρίζει σε δύο στρατόπεδα, το ένα με αρχηγό τον Tony Stark και το άλλο με αργηγό τον Steve Rodgers.

Μήλο της έριδος αποτελεί ο Bucky, ο φίλος του Cap που έχει προαναφερθεί και η ζημιά που προκαλείται είναι ανεπανόρθωτη. Αυτό κάνει τον Zemo ίσως τον σημαντικότερο εχθρό του MCU. Τι άλλο κάνει αυτήν την ταινία τόσο καλή, ώστε να είναι στο Νο. 2; Δύο νέοι υπερήρωες που κάνουν την εφμάνισή τους, ο εξαιρετικός και άγνωστος σε πολλούς μέχρι τώρα Black Panther (εκτός κι αν είσαι comic-nerd) και φυσικά το αγαπημένο παιδί της Marvel, ο Spiderman!

1. Avengers: Infinity War (2018)

Σας είπα ότι οι άλλες δύο ταινίες των αδερφών Russo, μετά το Winter Soldier θα είναι πιο ψηλά στη λίστα. Η δεύτερη ήταν το Civil War και η πρώτη το Infinity War, που κατ’ εμέ είναι η καλύτερη ταινία του MCU ως τώρα, η οποία αγκίζει τα όρια του έπους, για τα δεδομένα των superhero ταινιών πάντα. Τι να πρωτοαναφέρω; Το ότι μαζεύει όλους -σχεδόν- τους υπερήρωες, που έχουν εμφανιστεί ως τώρα; Την μάχη στον Titan; Την μάχη στη Wakanda; To τραγικό τέλος της; Μόνο αυτά θα αρκούσαν, μα υπάρχει και κάτι ακόμα.

Ο Thanos. Ο Mad Titan (γιατί μόνο “Mad” είναι ένας τύπος που θέλει να συλλέξει όλες τις Infinity Stones για να εξαλείψει το μισό πληθυσμό του σύμπαντος, ώστε να επαναφέρει την ισορροπία) είναι ο πρωταγωνιστής. Η ταινία στρέφεται γύρω από αυτόν. Οι Avengers είναι απλά κομπάρσοι, που τρώνε κατα κύριο λόγο ξύλο. Παρατηρώντας περισσότερο την πορεία του από κάθε άλλο κακό, καταλαβαίνουμε πόσο ακραίος μπορεί να γίνει (απλά θυμηθείτε το σκηνικό με την Gamora και την Soul Stone) και γι αυτό μας κάνει να νιώθουμε απειλή κάθε φορά που εμφανίζεται. Δεν είναι απλά δυνατός και αποφασισμένος. Είναι ακατανίκητος. Και είναι ο κύριως λόγος που το Infinity War είναι στην κορυφή της λίστας μας.

Και τώρα; Τώρα περιμένουμε… Περιμένουμε την είσοδο της Captain Marvel, περιμένουμε την επιστροφή των εναπομείνοντων Avengers (και αρκετών σταχτοδοχείων), περιμένουμε την επιστροφή του Thanos και όποια παραπάνω ζημιά μπορεί να προκαλέσει στο σύμπαν ακόμα.

Κάπου εδώ να αναλογιστούμε τι έχει καταφέρει η Marvel με το κινηματογραφικό της σύμπαν. Έχει δημιουργήσει μια σειρά ταινιών και προχωράει ακάθεκτη. Έχει κάνει διάσημους υπερήρωες από κόμιξ κι έχει κάνει κόσμο να πηγαίνει να δει ταινίες τους στο σινεμά απλά και μόνο επειδή “έλα μωρέ Marvel είναι, καλή θα είναι”. Και όλα αυτά τα έχει καταφέρει να συνδέονται μεταξύ τους.

Ναι μπορεί να μην είναι οι καλύτερες ταινίες υπερηρώων που έχουν βγει ποτέ (όχι όσο υπάρχουν τα Batman του Nolan), αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα το πολύ να δημιουργούταν μια τριλογία. Εδώ μιλάμε για 20 ταινίες! Το ρίσκο που πήρε με το Iron Man το 2008 της βγήκε και με το παραπάνω και για να καταλάβουμε καλύτερα την επιτυχία, ας δούμε σε πόσο ρηχά νερά κινείται το κινηματογραφικό σύμπαν της αντίπαλης εταιρείας DC, που με εξαίρεση το Wonder Woman δεν έχει κάτι καλό να δώσει.

Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή και δυνατή συνέχεια στους δημιουργούς και να περιμένουμε ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις με το Phase 4, που θα περιέχει εκτός των άλλων και sequel αρκετών αγαπημένων ηρώων.

Tags:

  • Ο Ηλίας Ηλιόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το να βλέπει ταινίες και στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει για συναρτήσεις. Κατοικεί στο Μαρούσι και δυστυχώς όχι στο Λος Άντζελες και έχει σαν στόχο να δημιουργήσει τον προσωπικό του κινηματογράφο για να αποφεύγει τους ενοχλητικούς τύπους που μασουλάνε ποπ κορν κατά τη διάρκεια της προβολής

Προτεινόμενα

25 εξαιρετικές ταινίες που μπορείς να δεις σε λιγότερο απο 90 λεπτά

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές προτιμούμε να δούμε μια ταινία μικρής διάρκειας παρά μια ...

Τα 8 πιο απογοητευτικά sequels ταινιών που αγαπήσαμε

Το να κάνεις καλή συνέχεια σε μια σειρά ταινιών είναι μεγάλη υπόθεση, όμως είναι ...

10 καρτούν αυστηρά για ενήλικες

Παρότι τα καρτούν τα ταυτίζουμε με τις παιδικές ταινίες, αυτό δεν ισχύει πάντα. Παρότι ...

8 ταινίες που διαστρέβλωσαν παντελώς την ιστορία

Είναι λογικό στον κινηματογράφο να μην υπάρχει πάντα ιστορική ακρίβεια, όμως κάποιες ταινίες απλά ...

10 «προφητικές» ταινίες που προέβλεψαν σωστά το μέλλον

Είναι αλήθεια πως το σινεμά επιστημονικής φαντασίας δεν καταφέρνει να έχει πάντα ακριβείς προβλέψεις. ...

Οι 5 καλύτερες ταινίες του 2017 που δεν πρέπει να χάσεις

Μέσα στην χρονιά που πέρασε δημοσιεύσαμε κριτικές για 16 ταινίες. Οι περισσότερες κινήθηκαν στην ...